Engelskfødte Elizabeth d’Espérance (født den 20. november 1855 og død den 20. juli 1919) var et verdenskendt og eminent dygtigt medie – både inden for det fysiske og mentale medieskab. Elizabeth var virkelig et dygtigt materialisationsmedie, som sammen med sin cirkel og åndeteam formåede at skabe mange åndelige materialisationer og fysiske fænomener under utallige seancer.

Elizabeth d’Espérance er en del af det faste åndeteam, som stifterne af Spiritismens Trossamfund samarbejder med i dén fysiske cirkel, som de er del af sammen med tre andre medlemmer fra Spiritismens Trossamfund.

Vi har i vores research netop fundet et nyt billede af Elizabeth d’Espérance med hendes egen underskrift, hvilket vi ikke har set før. Vi synes, at det er så flot et billede, at vi gerne vil dele dette med jer – sammen med en tekst om Elizabeths afsked (Mindehøjtidelighed i Danmark), der er udgivet i bladet “Spiritisten”, som kan tilgås på det Kgl. Bibliotek.

Elizabeth d’Espérance er i dag med til at undervise og udvikle den nævnte fysiske cirkel, og når hun arbejder på at opbygge sig fysisk via ektoplasma fra åndelig side, har hun altid sine fine kjoler på og fremstår kærligt, kraftfuldt og næsten “majestætisk” – på en meget positiv måde.

Elizabeth d’Espérance var bl.a. personlig ven med spiritisten Henrik Bonne (som er oldefar til trossamfundets formand), og de deltog også i flere fysiske seancer sammen.

Elizabeth d’Espérance døde på Frederiksberg Hospital i København, og Mindehøjtideligheden blev afholdt i den engelske kirke i København med deltagelse af betydningsfulde spiritister, som du kan læse mere om i teksten. Christian Brinch deltog bl.a.

Vi har genudgivet bøger af Elizabeth d’Espérance, Henrik Bonne og Christian Brinch, som kan købes i trossamfundets webshop: www.spiritismenstrossamfund.dk/shop/
Kategorier: Artikler