Hvem skal du søge hjælp hos?

Der findes mange mennesker, der tilbyder konsultationer med clairvoyance, afdødekontakt, healing m.m.

Spiritismens Trossamfund kan ikke favorisere nogle frem for andre, eftersom vi ikke reelt kender til alle disse fagpersoners kunnen. Det vi kan anbefale er, at du i bund og grund selv mærker efter, om det føles rigtigt at konsultere den pågældende person. Læs om vedkommende; hvordan han/hun arbejder; hvad du kan forvente og ikke forvente; pris og varighed. Ring eller skriv til vedkommende og spørg nærmere ind til konsultationens indhold og til personen bag. Dan dig på denne måde et helhedsindtryk, som du kan træffe et valg på bagrund af.

Den erfarne clairvoyant og kursusholder, Jette Harthimmer, har lavet dette nyttige blogindlæg om emnet. Vi anbefaler, at du også læser hendes råd om, hvordan man vælger den rette udøver.

Kurser, skoler og uddannelser

I Danmark eksisterer der ingen anerkendt medie-, clairvoyant- eller healeruddannelse. Alle, som har lyst til at fungere som åndelig medie, clairvoyant eller healer kan i princippet åbne egen praksis, afholde kurser og workshops, og oprette en skole, hvor man såkaldt kan blive uddannet.. Der er ingen anerkendte regler for, hvad indholdet i uddannelserne skal bestå af og hvad varighed og pris bør være.

Vi anbefaler, at du undersøger markedet og forhører dig grundigt. Find frem til andre, som har gået på skolerne eller har taget et kursus eller en workshop. Ganske som inden for andre fagområder, hvor der udbydes kurser og uddannelser, passer nogle steder til visse typer mennesker, mens andre passe bedre til andre typer mennesker. 

Spiritismens Trossamfund afholder workshops og foredrag, hvor du i det små kan prøver kræfter inden for de førnævnte  spiritistiske områder.