Velkommen til podcast-kanalen "Oplysning til Bedre Spiritualitet"
Gitte Vilsøe vær i Oplysning til Bedre Spiritualitet

Spiritismens Trossamfund har stiftet podcastkanalen OBS, hvor vi vil gøre alt, hvad vi kan for at dække emnerne bredt på en underholdende og lærerig måde, så du, kære lytter, forhåbentlig sidder tilbage – en smule klogere og en del gladere, efter hvert afsnit.

Med Gitte Vilsøe i spidsen som værten, der samler trådene, kan du trygt læne dig tilbage og nyde hvert afsnit, som udkommer løbende hen over året.

Podcast nr. 1: Drøm bliver til virkelighed

Hvordan opstod Spiritismens Trossamfund?

Hvad vil det sige, at vi nu har et statsanerkendt Trossamfund i Danmark – og hvordan kan du, som medlem, nyde godt af det?

Hør Christina Frank fortælle hvordan drøm blev til virkelighed, når hun og værten Gitte Vilsøe, taler om medgang, modgang og finurlige hændelser.

Helt fra Christina ikke kunne finde sin stol – og til nu, hvor der er mange spændende, fantastiske bolde i luften.

En af grundtankerne bag podcasten er at udvikle fællesskabsfølelsen på tværs af landet.

I dette afsnit, taler Christina og Gitte mest om forhistorien og nuet, men Spiritismens Trossamfund har vokseværk og det ser ud til, at vi kan blive mange til at beskrive fremtiden.

Podcast nr. 2: Døden – et på glædeligt gensyn

Døden er aldrig let, heller ikke når man tror på, at vi blot vender hjem til en virkelig verden, hvor vi ventes med glæde. Det er her i den åndelige verden, at vi kommer fra, og dét er her, vi skal tilbage til. Vi skal hjem til dét hjem, som venter på os. Ofte hører vi fra åndelige side, at der bliver sagt til os: ”Vi skal hilse jer herfra, som er hjemmefra.” 

I Spiritismens Trossamfund får vi ofte spørgsmål om, hvordan en begravelse/bisættelse i den spiritistiske tro kan foregå, og i kølvandet på dette spørgsmål opstår der et hav af andre. 

Helle Albek, der er spirituel og anstændig bedemand, Christina Frank og jeg, Gitte Vilsøe, lægger al berøringsangst væk og taler om alt dét, der kendetegner en spiritistisk begravelse/bisættelse, helt ned i detaljer. 

Kan man få døden til at indgå som en mere naturlig del af livet og gøre den menneskelige død til et ”på glædeligt gensyn”, vil sorgen stadig veje tungt, men vi kan få lyset og kærligheden til at bære en del af byrden. Kærligheden vil altid binde os sammen – uanset tid og sted.  

I udsendelsen henviser Helle Albek til et dokument, som kan findes på Helles hjemmeside. Det hedder ”Mine sidste ønsker”, hvilket Helle kalder en ”kærlighedserklæring”. Linket dertil finder du her