Seanceoptagelser - direkte åndestemmer

Ånden, der taler, hedder Thorvald Thorson. Han var læge og ven med Einer Nielsen og Henrik Bonne. Disse tre mænd havde et tæt samarbejde omkring spiritismen og det fysiske medieskab, da de alle tre levede på Jorden. Man kan læse om deres arbejde og venskab i Einer Nielsens bøger Mellem mennesker og ånder & Vejen mellem himmel og jord og Henrik Bonnes bog Livet og åndeverdenen – åndelige undersøgelser gennem 25 år.

Sommerlandet, som Thovald Thorson taler om, er et af de åndelige planer, som findes i åndeverdenens 3. sfære.

Ånden, vi hører tale, er en svensk kvinde ved navn “Astrid”, som taler med direkte/uafhængig stemme til seancens deltagere. Einer Nielsen blev benyttet som medie.

Der findes en del materiale på internettet med lyd- og videooptagelser af ånder, der taler gennem medier (trancetale) og med direkte tale (ånder der taler næsten uafhængigt af mediet og via åndelig kemi), såvel som der findes klip af ektoplasma, der strømmer ud ad mediet under såkaldte fysiske seancer. 

Der er en reelt grund til at være skeptisk i forhold til, hvilke fysisk åndelige fænomener, der er reelle, og hvilke der er fup. Der findes så lidt materiale her i Danmark, som er optaget under kvalitative seancer, hvor de åndelige fænomener er virkelige og brugbare. 

Som bekendt havde Danmark kun et ægte åndematerialisationsmedie, som virkede gennem godt 50 år. Hans navn er Einer Nielsen, og hans evner har været genstand for grundig undersøgelser og være årsag til nogle af verdens fornemmeste ægte åndematerialisationer, forskellige fysiske fænomener og mange ånders direkte tale. 

De to ovenstående klip er få af de danske optagelser, der er efterladt os i dag, hvor vi hører ånder tale med direkte stemme til seancedeltagerne med hvem ånderne havde tilhørsforhold.

TV

TV2 Lorry - Spiritisten Henrik Bonne & Villa Olsbæk

Oplev spiritisten Henrik Bonne (1855-1935) som filmstjerne i Søndagsmagasinet, som blev vist i TV2 Lorry den 2. december 2018. Se udsendelsen her, som fortælles af arkivar Mikkel Hansen Stage.

I denne udsendelse fortælles en kort historie om vores foreningshus “Villa Olsbæk”, som Henrik Bonne byggede og boede i med sin familie. Huset har rummet spiritistiske seancer. Senere hen blev Villa Olsbæk bl.a. benyttet til at huse 43 finske børn, som var på flugt fra krig og adskilt fra deres forældre…

Henrik Bonne er oldefar til formanden, Jens Johansen, for Spiritismens Trossamfund. Henrik Bonnes tilstedeværelse opleves ofte til vores arrangementer, som afholdes i Villa Olsbæk – i dag kaldet Aktivhuset Olsbækken.

Fysisk medieskab workshop - setup af seance

Få et ultra kort indblik i, hvordan en af vores workshops om fysisk medieskab forløber.

Radio

DR P1 interview i programmet "De højere magter"

Næstformand Christina Frank og formand Jens Johansen for Spiritismens Trossamfund blev inviteret til at deltage i radioprogrammet “De højere magter” på P1, den 8. januar 2019.

Interviewet omhandler spiritismen, vores viden om det åndelige og jordiske liv, om kontakten mellem mennesker og ånder, samt vores egne erfaringer og oplevelser med vores kære venner og familie på “den anden side”.

Foruden os deltager forfatter Charlotte Rørth og fortæller om sine åndelige oplevelser ud fra en kristen tilgang.

DR P1 - De døde taler gennem os

Reportageprogrammet “Baglandet” på DR P1 interviewer Spiritismens Trossamfunds næstformand, Christina Frank, og formand, Jens Johansen.

Vi taler om det berigende samvær og arbejde med ånder via fysisk medieskab, og der høres optagelser fra seancer, hvor ånder taler via trancetale. 

Klik på billedet ovenfor og hør udsendelsen.

Podcasts

Politiken - "De taler med ånder med statens opbakning"

Dagens gæst er journalist Kirsten Nilsson, som interviewes af vært Bo Søndergaard. Kirsten taler om hendes besøg hos os til et af vores arrangementer. Hun taler om ånder, kontakten med ånder, folks åndelige oplevelser, og hendes oplevelser af “vi spiritisters” åndelige oplevelser og syn på livet.

OBS: Du skal lytte til podcasten via Politikens app.

Linket nedenfor fører dig på din smartphone eller tablet ind til podcasten i app’en. Denne podcast, som blev sendt 2. december 2019, og er gratis at lytte til.

https://politiken.dk/podcast/dulyttertilpolitiken/art7527170/De-taler-med-ånder-–-med-statens-opbakning

Jette Harthimmer - Er der liv efter døden?

Jette Harthimmer har lavet podcasten “Er der liv efter døden” med fysisk medie Jens Johansen. Han fortæller, hvad fysisk medieskab er; hvordan han fandt vej til det i 2009; hans egne oplevelser og erfaringer; hvad ånderne kan “bidrage” med i fysisk medieskab m.m.

Interviewet er fra 2013.