TV

DR dokumentar "Spiritisterne" produceret af Nordisk Film TV

Danmark har fået et nyt officielt trossamfund. I slutningen af 2019 blev Spiritismens Trossamfund nemlig godkendt af Kirkeministeriet. DR2 har fulgt stifterne, Christina og Jens, i det forløbne år, hvor de for første gang har skullet døbe, gifte og begrave på lige fod med andre godkendte religioner. Målet for spiritisterne er at styrke forbindelsen til det team af ånder, som de gennem mediet Jens er i kontakt med. Og netop kontakten til åndernes liv efter døden rykker meget tæt på, da Christina på tragisk vis mister sin far.

Du kan se de fire afsnit af dokumentaren på DR’s hjemmeside: https://www.dr.dk/drtv/serie/spiritisterne_210802

TV2 Lorry - Spiritisten Henrik Bonne & Villa Olsbæk

Oplev spiritisten Henrik Bonne (1855-1935) som filmstjerne i Søndagsmagasinet, som blev vist i TV2 Lorry den 2. december 2018.

I denne udsendelse fortælles en kort historie om “Villa Olsbæk”, som spiritisten og forretningsmanden Henrik Bonne selv har tegnet og fik bygget som sommerhus til familien. Villa Olsbæk blev solgt og blev bl.a. benyttet til at huse 43 finske børn, som var på flugt fra krig og adskilt fra deres forældre.

Henrik Bonne er oldefar til Spiritismens Trossamfunds formand, Jens Johansen. Henrik Bonnes tilstedeværelse opleves ofte til vores arrangementer, som afholdes i Villa Olsbæk – i dag kaldet: Aktivhuset Olsbækken.

Seanceoptagelser - direkte åndestemmer

Ånden, der taler, hedder Thorvald Thorson. Han var læge og ven med Einer Nielsen og Henrik Bonne, da han levede på Jorden i sin sidste inkarnation. Disse tre mænd havde et tæt samarbejde omkring spiritismen og det fysiske medieskab, da de alle tre levede på Jorden. Man kan læse om deres arbejde og venskab i bogen: Den åndelige virkelighed (Jens Johansen), Mellem mennesker og ånder (Einer Nielsen)Vejen mellem himmel og jord (Einer Nielsen) Livet og åndeverdenen – åndelige undersøgelser gennem 25 år (Henrik Bonne)

Sommerlandet, som Thovald Thorson taler om, er et af de åndelige planer, som findes i åndeverdenens 3. sfære, hvilket du kan læse meget mere om i Den åndelige virkelighed.

Svenske Martin Liljeblad var præst i hans sidste inkarnation og gjorde en meget stor indsats for spiritismen i Sverige. Han har deltaget i mange fysiske seancer, herunder for åndematerialisation, og efter hans død fik han selv mulighed for via Einer Nielsens medieskab at vise sig fysisk og tale med egen, direkte åndestemme – som er den, vi hører her på optagelsen.

Ånden “Astrid”, som er svensk, taler med deltagerne i en fysisk seance ved Einer Nielsens medieskab. Om denne optagelse er af den afdøde dronning Astrid af Belgien (svensk født), eller om det er en helt almindelig ånd ved navn “Astrid”, er uvist. Hvis det er dronning Astrid, kan hun ses materialiseret i bogen “Den åndelige virkelighed”.

Fysisk medieskab workshop - setup af seance

Få et ultra kort indblik i, hvordan en af vores workshops om fysisk medieskab forløber.

Radio

DR P1 interview i programmet "De højere magter"

Næstformand Christina Frank og formand Jens Johansen for Spiritismens Trossamfund blev inviteret til at deltage i radioprogrammet “De højere magter” på P1, den 8. januar 2019.

Interviewet omhandler spiritismen, vores viden om det åndelige og jordiske liv, om kontakten mellem mennesker og ånder, samt vores egne erfaringer og oplevelser med vores kære venner og familie på “den anden side”.

Foruden os deltager forfatter Charlotte Rørth og fortæller om sine åndelige oplevelser ud fra en kristen tilgang.

DR P1 - De døde taler gennem os

Reportageprogrammet “Baglandet” på DR P1 interviewer Spiritismens Trossamfunds næstformand, Christina Frank, og formand, Jens Johansen.

Vi taler om det berigende samvær og arbejde med ånder via fysisk medieskab, og der høres optagelser fra seancer, hvor ånder taler via trancetale. 

Klik på billedet ovenfor og hør udsendelsen.

Podcasts

Politiken - "De taler med ånder med statens opbakning"

Dagens gæst er journalist Kirsten Nilsson, som interviewes af vært Bo Søndergaard. Kirsten taler om hendes besøg hos os til et af vores arrangementer. Hun taler om ånder, kontakten med ånder, folks åndelige oplevelser, og hendes oplevelser af “vi spiritisters” åndelige oplevelser og syn på livet.

OBS: Du skal lytte til podcasten via Politikens app.

Linket nedenfor fører dig på din smartphone eller tablet ind til podcasten i app’en. Denne podcast, som blev sendt 2. december 2019, og er gratis at lytte til.

https://politiken.dk/podcast/dulyttertilpolitiken/art7527170/De-taler-med-ånder-–-med-statens-opbakning

Jette Harthimmer - Er der liv efter døden?

Jette Harthimmer har lavet podcasten “Er der liv efter døden” med fysisk medie Jens Johansen. Han fortæller, hvad fysisk medieskab er; hvordan han fandt vej til det i 2009; hans egne oplevelser og erfaringer; hvad ånderne kan “bidrage” med i fysisk medieskab m.m.

Interviewet er fra 2013.