Hilma af Klint

En af den daværende Spiritismen Danmarks forenings medlemmer deler her sin oplevelse og anbefaling af udstillingen på Louisiana ”Hilma af Klint”:

“Jeg så denne udstilling i går med min datter, og jeg vil anbefale den varmt til alle der søger det spirituelle og kunstneriske.

Hilma levede 1862 – 1944, og hun var langt foran sin tid, både kunstnerisk og åndeligt. I sin kunst var hun meget inspireret af naturen og det åndelige. Hun havde engageret sig meget indenfor teosofien og antroposofien og havde flere møder med Rudolf Steiner.

Hun var spiritist og havde en ”cirkel” med fire andre kvinder, der kaldte sig ”De Fem”.

Hun mente selv, at hendes kunst var udført med hende som medie. Hun var blot budbringer af meddelelser “fra oven”.

Hun har efterladt sig en umådelig mængde værker, der ikke måtte offentliggøres før efter hendes død.

Hun havde skrevet i sit testamente, at der mindst skulle gå 20 år efter hendes død, før værkerne måtte offentliggøres, da tiden ikke var moden til at forstå hendes kunst….

Et enkelt besøg af udstillingen er ganske enkelt ikke nok, for at absorbere hvad hun har skabt. Man bliver opfyldt af farveoplevelser og åndelige indtryk i en grad, der med fordel kan fordeles over flere besøg, og det kan varmt anbefales at se udstillingen om aftenen, hvor der er mere ro over Louisiana.”

S. Maria

Hilma af Klint 2
Kategorier: Kunst