Spiritistforeningen GEEAK afholdt en pragtfuld spiritistisk konference på Hotel Marriott, den 28. oktober 2018.

Dagen bestod af tre indlæg på 45 min. af hhv. Charles Kempf, Karen Diettrich og Florencio Anton. Herefter deltog næstformand Christina Frank og formand Jens Johansen fra Spiritismens Trossamfund samt Spiritismen DK sammen med Christian Sejr og de tre indlægsholdere i et samtalepanel.

Vi talte bl.a. om emner som: Hvad er formålene og fordelene ved at kommunikere med ånderne? Hvad er dit råd til folk, der prøver at udvikle deres spiritualitet, baseret på dine egne erfaringer? Hvad er meningen med livet?

I pauserne blev der sunget så smukt af Mauricio og Priscila, som løftede energierne. Disse indslag gav et særligt præg på dagen!

Konferencen sluttede af med spiritistisk malerkunst af det brasilianske malermedie Florencio Anton.

Det var en lærerig dag med mange søde og nysgerrige mennesker. Vi siger mange tak til GEEAK, fordi I har gjort så stor en indsats med at stable en konference at dette format på benene.

Neden under billederne, kan du læse et kort referat af hvert indlæg fra de tre indlægsholdere.

Resumé af indlæggene

Charles Kempf, Frankrig. Ingeniør, aktiv spiritist siden 1993. Formand for Det Internationale Spiritistiske Råd, 2012-2016.

Overskrift: “Fra dansende borde til vores dage.”

Taler om begyndelsen på spiritismen (i nyere tid) og om Franske Allan Kardecs betydning for spiritismen; dens begyndelse og udbredelse. Om åndernes kontakt til mennesket – og ikke omvendt, hvilket danner grundlag for spiritismen. At der er intelligent årsag bag intelligent virkning. Om Guds ”væren”; hvad er Gud, forståelsen af denne kraft, intelligens, kærlighed, godhed – sådan som ånderne har kommunikeret det.

At mennesket består af krop, ånd/sjæl og forbindelsen mellem krop og sjæl.

At vi efterlader kroppen og bevarer sjælen.

Når ånderne kommunikerer til mennesket, skal vi kunne selektere informationerne/forstå, om det giver mening. Hvis ikke så afvis dét – og bed om korrekt oplysning. Ånder er ikke altvidende og kommer forskellige steder fra i åndelivet. “God og mindre gode ånder”.

Ånden udvikler sig altid fremad.

I slutningen af 1800-tallet var 70% mænd og 30% kvinder spiritister – hvor i dag er det stort set vendt 180 grader.

Frederik den VI skulle have været et fremragende medie.

Statistik om troende på livet efter døden: 2/3 i Tyskland tror. (I Danmark tror 1/3, red.)

 

Karen Dittrich, Fuldmægtig. Sekretær. Medlem af Irsk Spiritist Society. Spiritist siden 2008

Overskrift: Livet – en gave man skal værne om

Mange forskere har studeret reinkarnation – og disse forskere har tilhørende religioner.

Ifølge spiritismen er essensen, at vi alle er ånder.

Vigtigheden af at forstå, hvorfor det er virknings- og betydningsfuldt, at vi inkarnerer. Hvorfor tager vi en fysisk krop? Hvad er meningen med at inkarnere? (Som Kardec har spurgt). Svar: At lede ånder til perfektion. Derfor må ånden gennemgå det fysiske livs besværligheder.

At selvmord går imod naturens orden. Når selvmordere kommer tilbage til den åndelige verden, finder vedkommende ud af, at livet fortsætter. Karen driver gruppen “Say yes to life”, som omhandler at oplyse os mennesker om, at selvmord ikke er gavnligt, og at vi ikke må give op på livet, som er en gave, der skal ses/forstås i en større sammenhæng. “Say yes to life” har en Facebook-side, som vi anbefaler, at du ser nærmere på og deler budskabet.

 

Florencio Anton – pædagog, sygeplejerske, stifter og daglig leder af den sociale institution Comunidade M. de Nazaré i Brasilien

 

Florencio talte om tiltag, han har været med til at igangsætte; “Anti-projekter” ift. studiet/undersøgelsen af spiritistiske fænomener og ægtheden af dem.

Han talte om videnskabelse inden for spiritismen, og teorier i den spiritistiske lære. Spiritismen består af fem grundlæggende ideer. At Gud eksisterer. At sjælen er udødelig. At ånderne kan kommunikere. Reinkarnation. At der er mange forskellige verdener, hvor der lever liv.

Taler om videnskabsteori og om at nå ind til folks hjerter. Taler om historier, der begyndte, da han selv var 8 år gammel, hvor han så ånder så tydeligt, som han ser mennesker, og at de frembragte mange fysiske fænomener i hans hjem: Flyttede på objekter, tændte og slukkede lyset m.m.

Den sociale institution Comunidade M. de Nazaré i Brasilien startede med 8 børn. I dag er der ca. 95 børn, der er indskrevet, og som kommer og modtager uformel uddannelse. De lærer at forstå sproget og socialiseringen. De får viden om at kunne ændre sit liv gennem uddannelse. Han har også projekter for gravide. Mange voksne hjælper og underviser i seksualitet og sex.

Florencio fortalte, hvor meget han holder af Danmark og af danskerne og af at komme her. Han holder meget af vores interesse for spiritismen/spiritualitet.

 


Alle tre indlægsholdere taler med udgangspunkt i Allan Kardecs lære og studier af spiritismen, åndelige fænomener og undersøgelser.
Kategorier: Indlæg

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder