Vores Formidler (præst), Bettina Thomsen har afholdt den smukkeste, kærlige begravelse af Ellen Thomsen, torsdag 27/6 kl. 10 i Lysets Hus i Aarhus ❤️. Bettina fortæller her, hvordan begravelsen forløb:

“Den store sal i Lysets Hus, er så smuk og lys. Energien er stærk og højtidelig. Som kisten står der midt i rummet, ser det ud til, at den svæver.

Stille musik lyder fra højtalerne, og gæsterne kommer en og en og i hold. Mange kommer med blomster 🌺 – smukke blomster, der supplerer den smukke bårebuket af roser på kisten 🌹

Alle er kommet, og lyset på kisten tændes som symbol på, at vi går i gang, og at vi tænder lys for Ellen, som vi i dag fejrer 🇩🇰

Vi fejrer, at hun er gået over. Over til sin elskede mand, sine søskende, mor, far og mange flere 💕

Så spilles ‘Stjernefart’ af Shu-bi-dua, og alle opfordres til at synge med på den omdelte tekst: “Når dit hjerteslag bliver væk en dag, er det så forbi, gu det ej fordi, der findes mere mellem himmel og jord…” Og gæsterne synger med.

Først er der den personlige tale om Ellen og til Ellen. Vi har en rigtig god fornemmelse af mennesket i kisten ❤️ Så synges salmen ‘Fred hviler over land og by’ af B.S. Ingemann, ønsket af Ellen.

Der tales om spiritisme, som betyder læren om ånden, og om Spiritismens Trossamfunds 5 hovedpunkter. Så tales der lidt mere om Ellen de senere år, og hvad vi kommer til at savne… ❤️‍🩹Og en lille fortælling om H.C. Andersen og om teksten på hans gravsten, som lyder: “Den sjæl, Gud i sit billede har skabt, er ukrænkelig, kan ej gå tabt. Vort jordliv her er evighedens frø, vort legeme dør, men sjælen kan ej dø.” 🥰

Vi samles så om kisten og der bedes bøn. Derefter siger jeg: “Må jeg bede alle rejse sig. Troen på Gud/Livskildens kærlighed til vi mennesker, og i erkendelse af, at der ingen død er, men et evigt fortsættende liv. Jeg lægger 3 roser på kisten – en af gangen med ordene: 

1. 🌹, af jord er du kommet.

2. 🌹, til jord skal du blive.

3. 🌹, lad din frigjorte ånd stige op til Gud, som gav den.”

Til sidst bærer bærerne kisten ud til rustvognen og alle følger på vej… ❤️


Kunne du tænke dig også at få en spiritistisk begravelse eller bisættelse, når det bliver din tid at skulle herfra, så læse mere om mulighederne her.

Kategorier: Begravelse