Vi blev inviteret af Fredericia Gymnasium til at fortælle en gruppe af gymnasiestuderende om, hvad vi tror på som spiritister (dvs. Spiritismens 5 Hovedpunkter), og hvad der kendetegner spiritismen, og hvad Spiritismens Trossamfunds læregrundlag er.

De gymnasiestuderende havde selv valgt at sætte fokus herpå, og vi blev mødt af nysgerrige, forbeholdende og spørgerige unge mennesker, som var åbne over for at lade sig inspirere, og som samtidig forholdt sig konstruktiv kritisk. 

Dette var en lærerig oplevelse, og derfor var vi fra Spiritismens Trossamfund også interesserede i at høre, hvad deres associationer til spiritismen er. De unge mennesker fik derfor en tavle-øvelse, hvor de skulle skrive deres tanker/ord herom, hvilket både indeholdte fordomme, myter og oplyst indsigt. 

Vi fik drøftet en del synsvinkler og talte også om tro, beviser og videnskab. De gymnasiestuderende havde mod på at afprøve en simpel clairvoyant øvelse for nybegyndere under trygge rammer og kyndig ledelse, hvor vi også praktiserede og talte om vigtigheden af at åbne op og lukke ned for kontakten med den åndelige verden. 

Deltagelse i øvelsen var selvfølgelig frivillig, og de studerende tog det seriøst og med gå-på-mod. Nogle af dem opdagede skjulte talenter, og andre erfarede, at det ikke altid er ligetil at kommunikere med “den anden side”. 

Tusinde tak til jer for at tage så godt imod os og for at lade jer inspirere.
Det var så hyggeligt at opleve studiemiljøet og være på et flot pyntet gymnasium, hvor der var en skøn og glad julestemning.
Kategorier: Ungdom