Mange TAK til eleverne og religionslærerne på Midtsjællands Gymnasium som igen i år inviterede Spiritismens Trossamfund til at deltage i et fælles arrangement om trossamfunds syn på det gode liv, og hvordan det påvirker hverdagen. 

Dette løb af stablen den 16. januar 2024, hvor Juki Tauchi, som både er bestyrelsesmedlem og Spiritismens Formidler i Spiritismens Trossamfund deltog sammen med repræsentanter fra andre trossamfund. Dette foregik både i Haslev og Ringsted – i en fællessamling og i grupper med eleverne begge steder. 

Juki Tauchi beskriver her om sin interessante oplevelse og bidrag:

”Da jeg så Midtsjællands Gymnasiums hovedbygning, tænkte jeg: ”Wow en smuk og æstetisk bygning. Her vil jeg gerne gå ind”. 400 unge elever anvender dagligt bygningerne i henholdsvis Haslev og Ringsted, hvor de bliver klogere i løbet af de næste to til tre år. Og så skete det! I dag skulle de unge møde 6 forskellige trossamfund og den ene var vores. De andre repræsentanter var fra Hare Krishna, Folkekirken, Budismen, Jehovas vidner og Islam. 

Alle trossamfund fik fire minutter til at præsentere deres trossamfund og syn på sagen i plenum. Jeg forklarede om Spiritismens Trossamfund med afsæt i vores 5 Hovedpunkter og fortalte om vores læringsgrundlag. 

Det gode liv forklarede jeg på denne måde: 

Find balancen i dit liv. Har du den, og kan du balancere imellem op-/nedture, udfordringer/succes, de sure pligter i hverdagen/de små glæder i dagligdagen, så mestrer du balancen og med en viden om, at du er piloten i dit eget liv. Du bestemmer retningen og højden, og gør dig stærk til at kunne manøvrere i uvejr. Derudover er vi spiritister bevidste om, at vi har åndelige hjælpere med os, og de er der, når vi har brug for dem, og når vi kalder på dem. Med et sådant udgangspunkt, bliver man alt andet lige superstærk og vil kunne takle den modgang og kaos, verden kan byde os. Det er lidt som om, at “verden bare kom an – jeg er klar”.

Anden del foregik i klasselokaler, hvor eleverne fik mulighed for at spørge om alt omkring spiritismen, og hvad trosretningen indeholder. Der var mange spørgsmål, og de unge var oprigtige nysgerrige, og de fik svar på deres spørgsmål. Jeg henviste til vores hjemmeside og fortalte om vores arrangementer og om vores fantastiske ”Akademi for åndelig læring og udvikling”. Jeg medbragte billeder fra seancer, de syv åndelige kloder, ektoplasma mv. og en QR-kode i størrelsen “meget stor”, så alle kunne fange koden i rummet med deres mobiltelefon. Det viste sig at være en god strategi, da mange scannede QR-koden, og herved automatisk blev guidet hen til trossamfundets hjemmeside.

Flere elever kom efterfølgende tilbage til mig for at give feedback. De sagde, at spiritismen var den mest interessante – og hvad det hele er for noget, blev forklaret på en levende og god måde. Jeg takkede for deres gode og konstruktive tilbagemeldinger og refleksioner; ikke mindst fordi de unge mente, at den skulle jeg lige have med på min vej. TAK…

Det kan man da kun blive glad af, og jeg er fyldt med følelsen af, at det giver mening at inddrage de unge i vores fantastiske trossamfund, da de vil os.

Dette er skrevet med stor taknemmelighed over, at jeg måtte repræsenterer Spiritismens Trossamfund”.

Kærlig hilsen Juki